Om projektet

Idén växte fram när vi följde nyheterna

Vi tror inte att engagemanget behöver en förklaring. Det här behövs helt enkelt. När vi såg på TV att barnsjukhus bombades, så var saken klar. Vi behöver göra något. Vi börjar handla och väntar in nya bilen, sedan planerar vi en resa till ett flyktingläger i Polen.

Vi bestämde oss för att samla ihop mat andra varor

Vi började samla in mat för att fylla bilen och åka till Polen, exakt vart vet vi inte från början.

Vi kan ju inte åka hem med en tom bil!?

Det här var kanske inte första tanken, men vi insåg rätt snart att det vore katastrof att inte ta med sig några människor hem. Hur vi hittar flyktingar att ta med oss hem och hur allt görs praktiskt, det har vi ingen aning om, det ordnar sig nog på plats.

Vi skulle vara två som kör ner – men det fick bli en ensam

Bengt är initiativtagaren och den som har dragit igång det här. Tobias erbjöd sig att följa med och dela på körningen och allt runt omkring. Tyvärr visade det sig att Tobias ID-handlingar var lite osäkra att använda i Polen och att det fanns en risk att han skulle kunna fastna där och inte ta sig hem, så Bengt lär tyvärr åka själv och klara resan på egen hand. Det är många mil att köra, men med ett lagom tempo och mycket vila så ska det gå.

Tobias (tillsammans med flera andra, exempelvis Bengts familj) hjälper till på distans medan Bengt gör grovjobbet på plats.